© 2009 Teo Travel Ltd.

Montreal:

Bucuresti:

A Sunny Destination Insurance Car rental Airplane tickets
Teotravel Blog     Teotravel Facebook
Spatiu publicitar bannere active.
Abonamente la Pagini Romanesti
adrian podoaba Powered by Ekentros
Utile » Bagaje si reglementari

Bagaje si reglementari

 
REGLEMENTARI, BAGAJE,  TAXE BAGAJE ETC
Totul despre bagaje, calatoria cu animalele de companie si reglementari generale
In aceasta pagina gasiti reglementari si informatii cu privire de la principalele linii aeriene: Lufthansa, Air France, KLM. Swiss etc.
Intrebati-ne ce doriti sa stiti, noul format al paginii ne permite sa intram in contact direct cu dumneavoastra.

Titlurile de mai jos sint link-uri catre subiectele mentionate. Calatorie placuta!
Cite bagaje sint permise la clasa economic? (cu tabel bagaje)
Cum se masoara bagajele?
Recomandare pentru dimensiunile / greutatea bagajului de mina
Recomandari pentru bagajul de cala
Taxe bagaje la principalele linii aeriene (cu tabel taxe)
Verificati informatiile si recomandarile liniilor aeriene pentru bagaje
Taxe bagaje la Air Transat
Bagaje intirziate, pierdute, deteriorate
Calatoria cu animale de companie

REGULI CU PRIVIRE LA LICHIDELE PERMISE IN BAGAJUL DE MINA
Restrictii cu privire la lichide, geluri sau creme permise in bagajul de mina
-Acestea trebuie depozitate separat, in flacoane / cutiute individuale de capacitate maxima 90 ml
-Flacoanele / cutiutele se tin separat, intr-o punga de plastic transparenta cu fermoar (zip)
-Punga nu trebuie sa aiba dimensiuni mai mari de 20x20 cm
-Punga nu trebuie sa aiba capacitate totala mai mare de 1 litru
-Punga trebuie sa fie inchisa perfect
-Flacoanele trebuie sa incapa lejer in punga
-Punga va fi verificata (raze X) separat de restul  bagajului de mina la punctele de control din aeroport
-Inainte de imbarcare se pot efectua controale suplimentare asupra lichidelor transportate

Bunurile achizitionate din magazinele duty-free (lichidele) sint permise, cu dovada achizitionarii lor dupa trecerea punctului de control. In masura in care este posibil va recomandam sa transferati lichidele achizitionate din duty-free in bagajul de cala. Daca acest lucru nu este posibil, pastrati pentru control bunurile cumparate in pungile speciale de la duty-free

ARTICOLE PERMISE / INTERZISE
Va recomandam sa va informati din timp in privinta articolelor si cantitatilor permise la intrarea in tara pe care o veti vizita dar si la intoarcere ! Acest gen de informatii le gasiti de regula pe site-urile aeroporturilor pe care veti ateriza la destinatie!

NOI REGULI DE SECURITATE
A FORMALITATILOR DE IMBARCARE PENTRU DESTINATIA SUA

Statele Unite au procedat la revizuirea protocoalelor  de securitate pentru toti calatorii care au ca destinatie SUA. Detalii aici

Aplicarea acestor noi reglementari duce inevitabil la cresterea timpului necesar pentru formalitatile de imbarcare. Din acest motiv, calatorii cu destinatia SUA sint rugati sa se prezente la aeroport cu minim 3 ore inainte de plecarea avionului. Totodata calatorii sint rugati sa coopereze cu autoritatile, astfel incit formalitatile de imbarcare sa decurga cit mai repede posibil si fara incidente.
Una din regulile specifice se refera si la bagajul de mina – se permite un singur bagaj de mina, numai cu obiecte de uz personal, iar la doamne poseta se considera si ea ca bagaj de mina deci nu mai putem avea poseta si un bagaj de mina! Detalii cu privire la exceptii aici

Totodata controlul corporal va fi mult mai frecvent decit pina acum, din aceleasi motive de crestere a securitatii.

  UN PACHET DE TRIMIS!
 In conditiile in care s-a trecut de la doua bagaje gratuite la un singur bagaj, a trimite un pachetsau chiar o valiza, apelind la bunavointa altor persoane care voiajeaza, devine din ce in ce mai dificil. Deci daca nu putem pleca noi, ce alegem? Bagaj suplimentar sau colet? Sa analizam optiunile pe scurt.

Rugam pe cineva sa ia un bagaj suplimentar pentru noi. In bani inseamna ca, respectind conditiile - maxim 23 kg si 158 cm (suma celor 3 laturi: inaltime, grosime, latime) costul este 70-75 CAD/Euro. Depasirea greutatii maxime admise de 23 kg se penalizeaza in medie cu 100 CAD/Euro. Idem pentru depasirea dimensiunilor / gabaritului valizei - se penalizeaza cu aproximativ 150 CAD. Iar daca se depasesc si greutatea si dimensiunea, penalizarile se insumeaza.
Si sa ne gindim si la disconfortul respectiv serviciul pe care ni-l face persoana respectiva, serviciu si disconfort care trebuie recompensate.

Alternativa ar fi coletaria. Aici trebuie avut in vedere ca pe linga pretul pentru expeditie, pret calculat per livra / kilogram (care cuprinde sau la care se adauga comisionul vamal) este extrem de indicat sa platiti si o asigurare pentru pachetul trimis pentru ca...drumul e lung! La trimiterile tip coletarie poate sa existe si o impunere de greutate minima sau dimensiuni minime. Detaliile le cunosc firmele care fac aceste servicii si ele va pot consilia cel mai bine cu privire la acest aspect. Se mai adauga faptul ca pachetul / coletul dumneavoastra va merge direct la destinatie, nu trebuie sa mearga cineva la aeroport sa il preia si apoi sa mearga "inapoi acasa".
Ramine sa cintariti cu grija optiunile, costurile, deranjul si obligatiile create si in functie de toate acestea sa luati decizia potrivita pentru dumneavoastra.